Mommy

HE OR SHE…? VIA DE NUB THEORIE

he or she gender reveal

Nieuwsgierig is iets wat ik eigenlijk altijd al ben geweest. Maakt niet uit waar het over gaat.
Uiteraard wilde ik dus het geslacht weten tijdens de zwangerschap. En wat mij betreft zo snel mogelijk.

Ook leek het mij gewoon praktisch om te weten of het een jongen of een meisje wordt. Je kan doelgericht gaan shoppen en ook qua namen of bijvoorbeeld de baby kamer maakt het alles makkelijker.
Op Facebook vond ik een NUB theorie groep in Engeland. Deze mensen kunnen aan de hand van je echo foto zien of je een jongen of een meisje krijgt.
In het engels betekend nub bobbel. In het begin is het geslacht van je baby te zien op een echo als een bobbel, dit groeit na een tijd uit tot een piemel of een clitoris. Vanaf de 11de week gaat de nub steeds mee omhoog of rechtuit wijzen. Bij een hoek van meer dan 30 graden tussen de nub en de ruggengraat voorspelt de nub theorie dat het een jongen is en bij een hoe van minder dan 10 graden voorspelt de theorie dat het een meisje is.

Nu had ik zelf hier nog nooit van gehoord dus ik was echt een beetje sceptisch, maar ja de nieuwsgierigheid won en ik melde mij aan bij de bewuste Facebook groep. Ik plaatste mijn meest recente foto en binnen no time had ik enkele reacties. Allemaal zieden ze dat het een jongen moest zijn. Na een aantal reacties stelde ik de vraag hoe ze dat konden zien. Een van de dames bewerkte mijn echo foto om zo duidelijk te maken waar ze naar keken. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het zonder maar ook met de strepen het echt niet zou herkennen. 

Ik vond het leuk dat iedereen zo unaniem het eens was over het geslacht, maar ik hield toch een slag om de arm voor de zekerheid. Rond 15 weken hadden wij een echo met geslachts bepaling. Echt super leuk om mee te maken.
Wij gingen naar Wonder Babies in Capelle aan den ijssel en tijdens het kijken naar onze baby gaf zij idd ook aan het is een jongen.

Ze hadden in de facebook groep dus toch gelijk. 🙂
Om onze familie te verrassen lieten wij snel een gender reveal taart maken, die natuurlijk blauw aan de binnenkant was.

Ben je nieuwsgierig of wil je extra bevestiging dan is zon Nub theorie groep altijd handig en leuk om te proberen. Ik zou er alleen niet 100% zeker op vertrouwen en je babykamer alvast lauw of roze verven. 🙂

Wilde jij het geslacht weten tijdens de zwangeschap? De “volgende” keer zou ik het wel leuk vinden om zelf de taart aan te snijden als verrassing en dus een gesloten envelop aan de bakker geven.

Advertenties

0 reacties op “HE OR SHE…? VIA DE NUB THEORIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: