Lifestyle

10 dingen om te doen in September

Hello september to do

Vind je niet hoe ouder je wordt hoe sneller de maanden van het jaar voorbij gaan?
September is alweer begonnen. Een mooie maand om op te ruimen en je klaar te maken voor de laatste maanden van het jaar. Ik heb 10 tips hoe je dit kunt aanpakken en wat je kunt doen om je huis klaar te maken.

1 Ruim je rommel op
Je huis aanpakken zal een stuk makkelijker zijn als de kleine slordige rommeltjes al weg zijn.  Dus voordat je het grotere geheel aan wilt pakken, begin eerste met de kleine onnodige rommeltjes.

2 Pak je tuin aan of je balkon
De overgang naar de herfst en de winter gaat er weer aan komen. Nu het nog lekker weer is en het niet regent is het een mooi moment om alles even na te lopen en schoon te maken.

3 Organize je bezemkast en je gootsteen kastje
Je huishoudelijke taken zullen veel sneller gaan als ook deze 2 ruimtes goed georganiseerd zijn. Duik er eens in en kijk of de producten die er staan ook echt gebruikt worden. We kopen allemaal wel eens schoonmaakproducten die in de bonus zijn en uiteindelijk helemaal niet zo goed schoonmaken als dat ze in de reclame beloven. De vraag is dan wil je deze dan ook echt bewaren? Of die emmers die vaak bij Xenos te koop zijn met een superleuke print… Serieus hoeveel emmers moet je in huis hebben haha

4 Bereid je voor op je kerst post
Ok het is misschien wat vroeg, maar de kerstperiode staat sneller voor je deur dan je denkt. En het is misschien wat old skool maar een kerst kaart sturen wordt wel echt mega gewaardeerd door de ontvanger. Haal daaorm alvast je adresboekje  erbij en begin met het updaten adressen van je vrienden en familie.

5 Bereid je kapstok/kast voor op de komst van je winterjassen
Laten we eerlijk zijn de meeste vrouwen hebben meer dan 1 winterjas. Haal je jassen van zolder of de plek waar je ze netjes opgeborgen hebt, breng ze naar de stomerij of was ze zelf. Tegen de tijd dat het echt koud aan het worden is hangt je jas klaar om aan te trekken. Wil je een nieuwe jas dan is deze maand een mooi moment om je bij diverse winkels te gaan orienteren. Ik heb zelf al een super leuke bij de Zara gezien. 🙂

6 Sla je vakantie fotos op
Als ik naar mijn eigen foon kijk dan staan er nog steeds een hoop vakantie fotos erop die gewoon opgeslagen moeten worden op mijn externe harde schijf waar ze veilig staan. Of het nu gaat om een echte camera of je mobiel, haal je fotos eraf en sla ze op. Dan kan je altijd later nog beslissen of je ze wilt laten uitprinten of een leuke vakantie boek wilt maken.

7 Zorg voor frisse lucht
De periode dat alle ramen en deuren lekker open stonden is al weer bijna voorbij. Kijk eens of het niet tijd is voor nieuwe planten in huis, planten zorgen voor schone lucht.
8 slechte gewoontes? Pak ze aan!
Laat jij altijd je schoenen slingeren in de huiskamer of gooi jij je jas bij thuiskomst op een stoel, pak deze slechte gewoonte dan aan. Het gevoel zal heel fijn zijn als je iets direct doet. Het is vaak een kwestie van jezelf iets aan leren, wat zeggen ze altijd? Na 10 keer doen wordt een gewoonte automatisch….

9 Plan een “het is bijna herfst” diner
Wat is er nou leuker dan een etentje voor vriendinnen organiseren. Een leuk moment om alvast wat herfst recepten te testen.

10 Plan je volgende huis project
Of het nu gaat om het verven van een kamer of het opknappen van een meubel stuk, een goede aanpak is het halve werk. Leef je uit op Pinterest of doe inspiratie op in woon tijdschriften.

Have fun.

Advertenties

0 reacties op “10 dingen om te doen in September

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: