Lifestyle

Travel tip Rome – Restaurants

Begin deze maand ben ik een week op vakantie geweest naar Rome, deze stad stond al super lang op mijn verlanglijstje. Ik ben gek op oude gebouwen, kerken en musea. Ok als ik het zo zeg klinkt het echt mega suf….

De hele week bestond uit mooie locaties bezoeken, lekker eten en een klein beetje shoppen.

Ik heb een aantal horeca locaties verzameld die echt mijn favo zijn en zeker het bezoeken waard zijn:

 • Ristorante Terme di Diocleziano
  Bovenop het dak van deze oude burcht kun je er leuk eten. Originele locatie. Het personeel is er erg vriendelijk, wat je wel merkt ze dat ze een hoog tempo er in houden, soms krijg je een beetje het idee dat ze je tafel willen gebruiken voor de volgende gasten.
 • Antico Caffe Santamaria
  Dit cafe was in de buurt van ons hotel, toen wij langs het terras liepen zagen wij zulke lekkere borden met salades voorbij komen, dat dit de aanleiding was om hier een hapje te gaan eten. Het is geen goedkoop cafe, volgens mij was een cappuccino zeker iets van 8 euro. Maar alles was echt heel lekker. Ze hebben een terras met uitzicht op de Santa Maria kerk, een van de oudste en mooiste kerken in Rome.
 • Pepy’s bar roma
  Dit is een kleine koffie bar op een hoek gelegen aan de Piazza Barberini. Dit was eigenlijk een van onze favo hotspots om even een cappuccino te drinken, de prijs hiervan was 4 euro. Wel is het zo dat als je je koffie aan de bar drinkt, staand (zoals de echte romeinen dat doen) dan betaal je een lager bedrag. Dit is eigenlijk in elke horeca zaken zo.
  Bij Pepy’s is het eigenlijk het leukst als je op het kleine terras zit met uitzicht op het Berberini fontein, het is hier gewoon altijd druk.
 • Antico Caffè Greco
  Dit vond ik zelf heel gaaf om hier even wat te drinken en te eten. Deze locatie bestaat al sinds 1760. Het personeel loopt er in smoking of in rok kostuum en op de achtergrond hoor je klassieke muziek. Het is een smalle zaak met banken langs de muren. Je zit dus naast elkaar. Caffe Greco staat bekend om de patisserie gerechten. Het is wel duur, cappuccino is rond de 10 euro, maar je betaald wel voor een bepaalde sfeer. Ik heb er iniedergeval erg genoten.

 • Laduree
  Overal waar ik kom en er is een laduree dan wil ik daar natuurlijk ook even naar binnen genieten van een lekker gebakje of een macaron. Dus een van de eerste dingen die ik deed toen ik aan kwam in Rome is googlen waar de Laduree zat.
  Tja wat kan ik er nog over zeggen i love it……
  laduree roxy paay shoppen selfie 
 • Tomoko Tudini
  De eerste keer dat wij hier aten was alleen een dessert en dat beviel zo goed (ik had een lemon cake) dat wij uiteindelijk hier nog 2 keer zijn gaan eten die week. Ik heb een keer pizza en een keer salade op, beide erg lekker. Het is een druk restaurant wat voornamelijk allemaal buiten op het terras afspeelt. Personeel is heel vriendelijk, de laatste avond dat wij hier wilde eten was er geen plek meer op het terras en toen werd er gewoon plek gemaakt door een extra tafel neer te zetten en omdat wij hier op moesten wachten kregen we een glaasje prosecco van het huis.
 • Gelateria Giolitti
  Dit was echt een hele drukke ijszaak, niet voor niets worden zij de beste van Rome genoemd. Wat mij betreft is dat zeker ook zo. Het systeem is zo dat je eerst afrekend en dan met je bonnetje naar de counter gaat en daar je ijs besteld, wat mij opviel voor zon bekende drukke zaak is dat het ijs niet duur was, 2 bolletjes was €2,50. Ze hebben enorm veel keus aan smaken, zelfs champagne ijs, mijn moeder had deze en ik moet zeggen smaakte echt enorm goed. De kleuren van het iijs was ook gewoon echt heel mooi. Let wel op wil je je ijsje binnen op het dan is het duurder, dan meenemen.
  Echt een aanrader als je van italiaans ijs houdt.

Wil je meer reviews lezen van mij of van andere mensen lezen dan is de app Tripadvisor super leuk. Het is wel zo dat meningen van mensen natuurlijk persoonlijk zijn. De horeca locaties hierboven vind ik super leuk, maar een enkele heeft ook een slechte review ertussen staan. Het enige wat ik kan zeggen is dat op het moment dat ik er was het leuk was. Dus ga vooral op je eigen gevoel af. Loop je langs een terras kijk dan op de borden van de mensen die er al zitten, hoe zien de gerechten eruit, of wat voor type mensen zitten er. En wat ik sowieso een goede regel voor het buitenland vind, zitten er veel locale mensen dan kan je er vanuit gaan dat het eten authentiek zal zijn. Ik zou tripadvisor daarom vooral als een gids gebruiken en lekker op je eigen gevoel afgaan.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

0 reacties op “Travel tip Rome – Restaurants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: