Review: Het handboek voor zelfmaak mode van Knipmode

Nou ben ik dus echt een leek als het op kleding naaien aankomt… Maar ik heb een moeder die al heel mijn leven de mooiste creaties zelf maakt, daardoor weet ik er een beetje van af en weet ik ook hoe moeilijk het is.

Vroeger vond ik het altijd maar stom en anders dat ze dingen zelf maakte, maar tegenwoordig vind ik het super cool en knap van haar. Zo is ze nu met een camel jas klaar die ik gezien had. In de winkel vond ik em te duur. Dus nu maakt mijn mams deze jas voor mij nagemaakt.

  

Vorige maand heb ik toevallig tegen mijn moeder gezegt dat ik de naaimachine van opa en oma wilde hebben, zij gebruiken deze toch niet meer. Mijn eerste project moet iets van een simpele tas/vest of sjaal worden, ik weet nog niet precies wat.

Toen ik hoorde dat Knipmode met een handboek kwam dacht ik gelijk die moet ik hebben. Super handig om nieuwe dingen te leren en even iets in te checken.

Het boek is niet te groot en erg handig door de ringband. Het is verdeeld in 22 sub categorien, die vrolijk verdeeld worden door alle kleuren van de regenboog. Op de kaft staat “Het handboek voor zelfmaak mode. Voor beginners en gevorderden”. Het eerste hoofdstuk gaat over patronen aanpassen. Super handig om te weten anders weet je niet welke maat je moet kiezen voor je outfit en eventueel de maat te veranderen van het patroon. Maar de eerste vraag die mij  te binnen schiet is, waarom leggen ze niet eerst iets over de patronen zelf uit? Ik weet van mijn moeder dat patronen veel lijnen stippeltjes en streepjes erop hebben, ik moet toch eerst weten hoe ik deze moet lezen.
Het hoofdstuk over stoffen kiezen vind ik echt heel handig. Ook al werk ik zelf al jaren in de mode stoffen kunnen nog best lastig zijn. Het hoofdstuk is erg duidelijk en aantrekkelijk gemaakt door de kleine tekeningen die erbij staan. Wat voor mij echt een pluspunt is, want veel tekst gaat mij vervelen en dit is een mooie afwisseling. 

 Edit   

De hoofdstukken daarna bespreken alle onderwerpen die aanbod kunnen komen bij het in elkaar zetten van een kleding stuk.
Ze eindigen met een heel handig overzicht waarin je duidelijk kunt vinden welk onderwerp in welk hoofdstuk te vinden is. 

  

Zelf had ik het wel heel gaaf gevonden als er hier en daar een link te vinden was die je bijvoorbeeld kon scannen om een tutorial te zien. Soms is het gewoon net even duidelijker als je iets voor je ziet en het gedaan wordt.

Al met al moet ik zeggen dat ik het idee heb dat het boek net even te pittig is voor een beginner. Er staan veel termen in die nieuw en lastig zijn. Dus voor mij is dit net een stapje te ver, maar als ik eenmaal mijn eerste item zelf gemaakt heb en je er iets meer in thuis bent is dit boek wel ideaal om in huis te hebben. Dus ik ga ik binnenkort me maar eens verdiepen in patronen voor een vest of een tas…

Mijn moeder gaat ook een review schrijven. Zij is dus wel ervaren dus ben benieuwd hoe zij het boek ervaart. Binnenkort te lezen op haar eigen site

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s