Friday favourite: Armand de Brignac champagne

Toen ik de uitnodiging 2 weken terug van Rogier kreeg (eigenaar van Admiraliteit bar & Kitchen) was ik meteen enthousiast. Een champagne proeverij is altijd leuk natuurlijk. Ik heb totaal geen verstand van wijnen en champagnes maar weet wel dat ik een glaasje champagne zo nu en dan zeker wel lust.

Afgelopen woensdag was het dan zo ver. En wat bleek nou het ging niet zomaar om een champagne merk maar om HET champagne merk Armand de Brignac. De naam zei mij niet veel maar toen ik eenmaal de fles zag herkende ik het schoppen aas logo al snel.

armand de brignac champagne

We kregen de gelegenheid om deze 3 mooie champagnes te proeven. We begonnen met de gouden fles, de Brut gold. Deze was echt super lekker, een frisse smaak. Het logo op het glas maakte het nog leuker, ik hou van deze kleine details in de horeca.

IMG_7918.JPG

 

 

Hierna mochten we de Blanc de Blancs proeven. Ik dacht dat de eerste lekker was. Maar deze champagne die in de zilveren fles zat was nog lekkerder. Een lichte smaak met zoals de kenners dat omschrijven een aroma van vanille citrusfruit en abrikoos.

Tijdens het proeven door kregen we uitleg van Bram Gersen van Fourcoy Nederland en Gerald Laporco van Armand de Brignac  zelf  over het merk.
Armand de Brignac wordt geproduceerd door de familie Cattier. Al sinds 1763 beheert de familie wijngaarden in de Champagne. Patriarch Jean-Jacques Cattier overziet de productie van Armand de Brignac, gebruikmakende van klassieke productietechnieken en een staf van slechts 8 personen. De champagne van Armand de Brignac is tijdens een blindproeverij van 1000 champagnes is het merk bekroond tot ‘s werelds beste champagne.

Het laatste glas wat we mochten proeven was geweldig, de Brut rosé. Wow wat was die lekker, met stip op 1 mijn favo smaak en de zalm roze kleur maakt je natuurlijk ook vrolijk. De smaak was fris met een vleugje aardbeien en bosbessen.

De hele avond kregen we heerlijke hapjes van Chef  Thijs voorgeschoteld. Waaronder deze juweeltjes van tartaar en kreeft.

IMG_7926.JPG IMG_7921.JPG

De flessen zijn niet goedkoop en beginnen bij €339 per fles, maaaaar ze zijn zeker de moeite waard.

De Admiraliteit in Rotterdam is een van de weinige horeca zaken die deze verrukkelijke champagne schenkt. Heb je iets te vieren, wat echt groots is, dan zijn deze flessen de moeite waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.