Food

Beschuitpap

Er is niets lekkerder dan beschuitpap maken, zeker als je niet helemaal lekker bent.

Gister ochtend moest ik mijn allerlaatste verstandskies laten trekken. Helaas lag deze dwars, waardoor het een beetje moeilijk was om deze eruit te halen. De afgelopen twee dagen niet echt goed kunnen eten.
Dus vond ik het recept van een gerecht wat ik vroeger in mijn jeugd wel eens kreeg van mijn moeder. En ik kan je zeggen het is verslavend…

 

Super makkelijk te maken, je hebt nodig:

2 dl melk

2 beschuiten

1 eetlepel suiker

snufje kaneel

 

Melk in een pannetje opwarmen. Intussen de beschuit in stukken breken en in een kom doen, suiker hier overheen strooien. Zodra de melk opgewarmd is deze over de beschuit stukjes heen gieten. En als allerlaatste strooi je een beetje kaneel over dit alles.

Als variatie aan dit geheel heb ik zelf nog wat citroen rasp in de melk gedaan tijdens het koken.

Achteraf bedacht ik me pas dat ik dit natuurlijk wel een stukje gezonder kan maken. Door de suiker te vervangen door Stevia of honing. De melk kan je natuurlijk ook altijd vervangen door amandel melk of soja melk. En de beschuiten door volkoren of misschien zelfs spelt beschuit.

Zeker de moeite waard als je even jezelf wilt verwennen op een regenachtige zondag ochtend.

IMG_3023

 

Advertenties

1 reactie op “Beschuitpap

  1. Het is donker en somber buiten, en het sneeuwt! Dus ik vond dit een goed moment om je beschuitpap te proberen. En wat was dat HEERLIJK!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: